RSS

День ліквідаторів аварії на Чорнобильскій АЕС


12 грудня 2017 року в Комунальному закладі Центральненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Миронівського району Київської області відбулася зустріч учнів 9-11 класів із Заболотнім Іваном Петровичем, який є ліквідатором наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС. Іван Петрович 16 днів працював слюсарем-монтажником дренажної системи навколо четвертого енергоблоку ЧАЕС. Учні старших класів із задоволенням та співчуттям слухали Заболотнього Івана Петровича, що переповідав страшні події 1986 року.






14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме в цей день далекого 1986 року в газеті «Правда» було надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд над зруйнованим енергоблоком. У ліквідації катастрофи на ЧАЕС приймали участь більше 650000 людей з усього колишнього Радянського Союзу, з яких більше половини представляли тодішню УРСР.

У цей день до нас і завітав один з тих, хто незважаючи на страшну небезпеку для свого життя, був там, біля реактора, возив інженерів майже два місяця. Це – Колісник Дмитро Пимонович. Гість нашої школи розповів учням 7-8 класів, яка небезпечна радіація і які страшні її наслідки на всі покоління.