RSS

Атестація













































ПРОТОКОЛ
засідання атестаційної комісії

«06» жовтня 2023 року                                                                           № 1

Центральненської гімназії Миронівської міської ради Київської області 

Присутні: Соловйов О.П., Макуха Н.В., Негрей Т.І., Іванова Р.І., Франовська Н.В., Копилова Н.О., Калюжна Л.І.

Відсутні: -

Запрошені: -

 

П О Р Я Д О К   Д Е Н Н И Й

 

1.     Про ознайомлення з наказом по закладу освіти «Про створення атестаційної комісії в 2023-2024 навчальному році»

Доповідач: Соловйов О.П.

2.     Про розподіл обов’язків між членами атестаційної комісії

Доповідач: Макуха Н.В.

3.     Ознайомлення членів атестаційної комісії з Положення про атестацію педагогічних працівників затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 09 вересня 2022 року № 805,  зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 грудня 2022 р. за № 1649/38985.

4.     Про затвердження списку педагогічних працівників. які підлягають черговій  атестації в 2023-2024 навчальному році

Доповідач: Соловйов О.П.

 

       I.            СЛУХАЛИ: Виступ головуючого на зборах  Соловйова О.П. –  заступника директора школи з навчально-виховної роботи який ознайомив присутніх з наказом керівника закладу освіти «Про створення атестаційної комісії в 2023-2024 навчальному році».

    II.            СЛУХАЛИ:  Макуху Н.В. яка запропонувала такий  розподіл обов’язків між членами атестаційної комісії

Соловйов О.П. – заступник директора школи з навчально-виховної роботи –  голова атестаційної комісії;

Макуха Н.В. учителька математики – секретар атестаційної комісії.

ВИРІШИЛИ:

1.     Затвердити розподіл обов’язків між членами атестаційної комісії.

 III.            СЛУХАЛИ: Голову атестаційної комісії Соловйова О.П. який ознайомив присутніх з основними тезами Положення про атестацію педагогічних працівників затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 09 вересня 2022 року № 805,  зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 грудня 2022 р. за № 1649/38985.

ВИРІШИЛИ:

1.     Взяти до відома і в своїй роботі керуватися Положенням про атестацію педагогічних працівників затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 09 вересня 2022 року № 805,  зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 грудня 2022 р. за № 1649/38985.

IV.            СЛУХАЛИ: Голову атестаційної комісії Соловйова О.П. який ознайомив присутніх зі списком педагогічних працівників. які підлягають черговій  атестації в 2023-2024 навчальному році

ВИРІШИЛИ:

1.     Затвердити список педагогічних працівників, які підлягають черговій атестації в 2024 році, строки їх атестації та графік проведення засідань атестаційної комісії:

Провести  атестацію таких педагогічних працівників:

На відповідність «вищій» кваліфікаційній категорії та педагогічному званню «старший вчитель»:

Ставська Лариса Олександрівна - вчитель географії;

Полішко Ольга Іванівна - вчитель української мови і літератури.

 На встановлення «першої» кваліфікаційної категорії:

Фоманюк Оксана Олександрівна - вчителька початкових класів.

На встановлення «другої» кваліфікаційної категорії:

Макарова Марія Сергіївна - вчителька музичного мистецтва.

На відповідність займаній посаді:

Макарова Марія Сергіївна - асистент вчителя.

          Підстава: графік чергової  атестації

2.     Затвердити графік проведення засідань атестаційної комісії:

1 засідання атестаційної комісії - 06.10.2023 року

2 засідання атестаційної комісії - 16.10.2023 року

3 засідання атестаційної комісії - 20.12.2023 року

4 засідання атестаційної комісії - 28.03. 2024 року

3.     Затвердити строки проведення атестації педагогічних працівників

Ставська Лариса Олександрівна

Листопад 2023

Полішко Ольга Іванівна

Грудень 2023

Фоманюк Оксана Олександрівна

Лютий 2024

Макарова Марія Сергіївна

Лютий-березень 2024

4.     Довести до відома педагогічних працівників закладу освіти які атестуються протягом п’яти робочих днів з дня оприлюднення інформації про педагогічних працівників, які підлягають черговій атестації в наступному календарному році і строків проведення їх атестації можна подавати до атестаційної комісії документи, що свідчать про педагогічну майстерність згідно розділу ІІІ Положення про атестацію педагогічних працівників затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 09 вересня 2022 року № 805,  зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 грудня 2022 р. за № 1649/38985. (у електронному вигляді на електронну адресу закладу освіти centralne-zosh@ukr.net)

 

 

Голова атестаційної комісії                            Олександр СОЛОВЙОВ

 

Секретар атестаційної комісії                          Наталія МАКУХА

 


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
Про затвердження Положення про атестацію педагогічних працівників

Відповідно до частини п ’ятої статті 50 Закону України  «Про освіту», статті 32 Закону України «Про дошкільну освіту», частини першої статті 48 Закону України  «Про повну загальну середню освіту», статті 25 Закону України «Про позашкільну  освіту», частини четвертої  статті 45 Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту», частини  першої пункту 1 статті 24, частини п ’ятої та шостої статті 59 Закону України «Про фахову передвищу освіту», пункту 7 статті 55 Закону України  «Про вищу освіту» та з метою стимулювання безперервного підвищення рівня професійної майстерності педагогічних працівників

НАКАЗУЮ:

1.         Затвердити Положення про атестацію педагогічних працівників, що додається.

2.       Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства освіти і науки України від 06 жовтня 2010 року 930 «Про затвердження  Типового положення про атестацію педагогічних працівників», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 14 грудня 2010 року за 1255/18550.

3.        Установити, що:

1)        кваліфікаційні категорії, педагогічні звання, присвоєні до набрання чинності цим наказом, є дійсними до атестації педагогічних працівників, проведеної згідно з Положенням, затвердженим цим наказом;

2)           педагогічні працівники, які були прийняті на посади до набрання чинності цим наказом, продовжують працювати у закладах  освіти та мають вищу освіту за спеціальностями, що не відповідають навчальним предметам (інтегрованим курсам, дисциплінам), які вони викладають, або педагогічній діяльності за посадою, вважаються такими, що мають відповідну посаді професійну кваліфікацію та атестуються на відповідність займаній посаді з присвоєнням кваліфікаційної категорії та педагогічних звань як   такі,   що мають відповідну освіту;

1)           педагогічним працівникам, які до набрання чинності цим наказом, успішно пройшли  сертифікацію і мають чинні сертифікати  (один раз протягом дії сертифікату), проходження сертифікації зараховується як проходження чергової (позачергової) атестації із присвоєнням наступної (збереженням присвоєної) кваліфікаційної категорії, педагогічного звання;

2)                 мінімальний загальний обсяг (загальна тривалість) підвищення кваліфікації педагогічних   працівників   (крім   педагогічних   працівників закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти), необхідний їм для проходження атестації, становить не менше ніж 120 годин або 4 кредити ЄКТС упродовж п’яти років;

3)                мінімальний загальний обсяг (загальна тривалість) підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної   середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, необхідний їм для проходження атестації, становить не менше ніж   150 годин або 5 кредитів ЄКТС упродовж п ’яти років.

1.          Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної  та інклюзивної освіти (Єресько О.) забезпечити подання цього   наказу   на   державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

2.                          Департаменту забезпечення документообігу, контролю та інформаційних технологій (Єрко І.) зробити відмітку у справах архіву.

3.             Цей наказ набирає чинності з 01 вересня 2023 року, крім підпункту З пункту 3 цього наказу, який набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4.               Контроль  за    виконанням     цього Міністра Рогову В.

Міністр