RSS

Новини

У Центральненській гімназії 10 квітня для учнів 6 класу було проведено урок "Чому росія прагне захопити Україну?" освітнього проєкту "Діалоги про війну" з циклу уроків "Міста Героїв. Перемоги України у війну"




У Центральненській гімназії 5 квітня для учнів 8 класу було проведено 
урок "Що таке війна?"
 освітнього проєкту "Діалоги про війну" 
з циклу уроків "Міста Героїв. Перемоги України у війну"
















Робота практичного психолога Центральненської гімназії. Адміністрація закладу освіти висловлює подяку Івановій Раісі Іванівні (Раіса Іванівна) за психологічну допомогу усім учасникам освітнього процесу під час війни





Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ провів бесіди з учнями нашої гімназії щодо правил безпеки у воєнний час.




День волонтера в Центральненській гімназії!
Учні виготовляти подушки для госпіталів, а вчителі та працівники гімназії ліпили вареники для наших захисників! 🦹‍♀️






22 січня - особлива дата в історії України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята - проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель (Акт злуки УНР і ЗУНР. )У Центральненській гімназії сьогодні було проведено загальношкільну лінійку до Дня Соборності України, а також відтворено "живий ланцюг" на підтримку усіх українців, які доводять зараз усьому світові, що ми - нація, яка заслуговує бути соборною, єдиною та незалежною!



Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнів та учениць  «Шкільні ігри»








 більше про антибіотикорезистентність читайте ТУТ






















8 травня Україна відзначатиме День памʼяті та примирення за європейською традицією. Символом залишається мак памʼяті

8 травня, у День памʼяті та примирення, українці вшановують тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни.


Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

Відзначати День памʼяті та примирення 8 травня – європейська традиція памʼятання про Другу світову війну, яку українська держава послідовно впроваджує після Революції гідності. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв, беремо до уваги всі аспекти війни, акцентуємо на її людському вимірі та завданих стражданнях.

Другий рік поспіль українці проводять цю памʼятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни Росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва РФ.

Сучасна повномасштабна війна вплинула й на ставлення до памʼяті про Другу світову. Згідно з опитуванням, яке провів Київський міжнародний інститут соціології в січні 2023 року, 62% українців підтримують відзначення саме Дня памʼяті та примирення 8 травня. Підтримка відзначення 9 травня як Дня перемоги над нацизмом скоротилася до 22%. Також 62% вважають, що необхідно вшановувати всіх, хто загинув чи постраждав у Другій світовій війні. Абсолютна більшість – 85% вважає Радянський Союз відповідальним та співпричетним до розв'язання Другої світової війни.

З 2014 року символом памʼяті про Другу світову війну є червоний мак. Український інститут національної памʼяті заохочує використовувати «мак памʼяті» під час меморіальних заходів та у візуальних матеріалах на тему Другої світової.

Мак є визнаним у світі символом памʼяті за загиблими у битвах з часів Першої світової війни.

Візуальний образ маку памʼяті, який використовується в Україні, розробив у 2014 році харківський дизайнер Сергій Мішакін з ініціативи Українського інституту національної памʼяті та Національної телекомпанії України (зараз це Національна суспільна телерадіокомпанія України).

Як виготовити мак самостійно, дивіться у відеоінструкції та схемі.

Завантажити логотип із маком памʼяті можна внизу сторінки.

Детальніше, в яких арміях та на яких фронтах українці боролися з нацизмом; наскільки Україна постраждала під час Другої світової війни; коли настала перемога над нацизмом та чому Європа обрала 8 травня як памʼятну дату; як радянський режим сформував культ перемоги та 9-го травня, а російський режим використовує його у своїй пропаганді – в інформаційних матеріалах Українського інституту національної памʼяті.

Звертаємося до медіа, зокрема телеканалів, з проханням до памʼятної дати показати ролики з циклу «Війна і міф», який розвінчує найбільш поширені радянські міфи про Другу світову війну.




Виготовлення книги власноруч, цікаві вироби з пластиліну, бісеру та багато іншого учні разом з класними керівниками початкових класів та вчителем Гейко Ольгою Іванівною вивчають та виготовляють на уроках образотворчого мистецтва у Центральненському освітньому закладі




У Центральненській гімназії здобувачі освіти вчилися сортувати сміття.







Поліцейський офіцер Миронівської громади провів "Урок безпеки" з вихованцями Центральненської гімназії більше інформації тут


Учні Центральненської гімназії разом з класними керівниками, вчителями та техпрацівниками проводять озеленення території закладу освіти. Адміністрація висловлює подяку всім, хто взяв активну участь у насадженні дерев🌲🌳, кущів 🌾🌱 та квітів🌷🌻🌹🌺🌼🌸


 більше фото тут

План роботи

Центральненської гімназії у канікулярний період

05.12.2022 до 30.01.2023



  


натискай на зображення та

 дивись 





Що я маю вміти та знати, йдучи до школи?

 

Знати:
1) як мене звати;
2) де я мешкаю (назву вулиці та населеного пункту);
3) у якій країні я живу та хто я за національністю;
4) імена батьків;
5) номер телефону когось із рідних;
6) літери;
6) назви пір року, днів тижня, основні кольори, назви фруктів, овочів та рослин, геометричних фігур;
7) основні правила поведінки на дорозі, біля парків та людних місць;
8) правила спілкування із незнайомцями.
Уміти:
1) орієнтуватися у годині доби, порах року та днях тижня;
2) знаходити лишній предмет у групі;
3) групувати предмети;
4) знаходити відмінне;
5) рахувати до 10;
6) правильно тримати ручку;
7) обводити малюнок за контуром;
8) розфарбовувати;
9) відновлювати послідовність дій за картинкою;
10) описувати зображення простими непоширеними реченнями;
11) говорити про власні потреби та проблеми.


Як говорити з дітьми про насильство

Проблема статевого виховання гостро стоїть на межі поколінь. Часто батьки чинять проти , всіляко обминаючи «незручну» ті матику. Але вони не усвідомлюють , наскільки можуть цим шкодити дитині.

     Ерік Леннард Берн ( англ . Eric Lennard Berne ) – американський психолог та психіатр, автор транзакційного аналізу, говоривши: «Дайте мені поспілкуватися з шестирічною дитиною і я розповім про всю її життя». Фрейд взагалі висунув думку про те, що трирічна дитина – це цілком сформована особистість. А Масару Ібука твердо відповідав, що у дитячому садочку виховувати пізно. І це не лише про виховання. Це про конкретні патерні реагування на світ із його «колючками».    

     Звучить досить парадоксально для батьків, зрощених на ортодоксальних засадах батога та пряника, густо приправлених наративом служінню дорослим, відсутністю адекватної сексуальної просвіти та позицією зверху в системі спілкування.

     Хоча ці ідеї час від часу зазнавали критики, але з ними однак не перестають рахуватися психологи світового рівня. Тому для того, щоб ваша дитина була щасливою та вміла відстоювати власні межі, вам НЕОБХІДНО навчитися правильно та дозовано вести бесіди на «заборонені» теми.

     Фундамент полового виховання починається із гендерної ідентифікації. Цей період приблизно припадає на 4 рік життя із тілесних досліджень. І саме в цей час батьки чинять психотравмуючі помилки. Через рік вони не притомніють через страшний питання про причини та шляхи появи чада на світ. І знову помилки, які не тільки густо вплітаються в фундамент психосексуальної життя із його проблемами у дорослому віку, а й напряму пов'язані із питанням насильства .

     Світ заговорив про необхідність статевого виховання після викриття історії маленької дівчинки, яку ґвалтували лише тому, що вона не знала коректних назв статевих органів. Уявіть, що найстрашніше може відбуватися тільки через те, що ви соромилися назвати пеніс пенісом . 

      Тому обов'язковим для ознайомлення є брошури ЮНІСЕФ щодо статевого виховання та «Правило трусиків» («Тут мене не торкайся») від Ради Європи  .


Корисні посилання:

Сексуальне вікування дітей

Брошура для батьків "Тут мене не торкатися"


________________________________________________________________________________

УВАГА! З 14. 03.2022р. в умовах воєнного стану навчальний процес організований у дистанційній формі!

Детальна інформація  ТУТ .




До уваги переселенців та біженців, які тимчасово змушені проживати у селах нашого Старостинського округу та мають дітей шкільного віку! Пропонуємо вам звернутися до директора школи та підключитися до нашого дистанційного навчання, ми з радістю вам поможемо. 
З повагою до шкіра вірою в нашу победу колектив Центральненської ЗОШ.
💙💛Все буде Україна!

З 14.03.2022 року освітній процес для учнів 1-11 класів буде здійснюватися з використанням технологій дистанційного навчання згідно із затвердженим розкладом навчальних зайнятостей. Посилання на уроки та навчальні матеріали будуть у Viber-групах.
Розклад зайняти
1 урок – 10.00 – 10.20
2 урок – 10.35 – 10.55
3 урок – 11.10 – 11.30
4 урок – 11.50 – 12.10
5 урок – 12.25 – 12.45
6 урок – 13.00 – 13.20
7 урок – 13.30 – 13.50



ПОРАДИ ВІД ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ: МОН РОЗРОБИВ ІНФОРМАЦІЙНИЙ КОМІКС ДЛЯ ДІТЕЙ У ВОЄННІЙ СТАН

Порада №1 "Головний скарб для України!"

 


Порада № 2 "Запорука гарного самопочуття"

 


Порада № 3 "Спитай у батьків, чим допомогти та яку користь ти можеш принести зараз для батьківщини"

 



Корисні поради для батьків під час воєнного стану


Турбота про емоційний та моральний стан дітей — одне із основних завдань батьків.

Ми всі уже знаємо, що робити у випадку оголошення повітряної тривоги. У кожного з нас зібрана базова валізка/наплічник/сумка, яку ми беремо із собою переміщаючись в укриття.
Хтось перевіз дітей в максимально безпечне місце… Хтось створює таке місце вдома…Турбота про емоційний та моральний стан дітей — одне із основних завдань батьків.
1. Мінімізуйте перегляд новин з дитиною.
В ідеалі, уникайте їх перегляду при дитині. Задля власного спокою можна поставити дедлайн на їх перегляд, уникаючи постійного моніторингу соцмереж.
2. Говоріть з дитиною. Багато. Постійно.
Це прекрасний інструмент, який можна взяти із собою в укриття. Намагайтеся бути максимально чесними та озвучуйте лише правдиві факти або те, в чому дійсно впевнені і у що вірите самі.
3. Діти потребують тактильності.
Іншими словами, намагайтеся обіймати їх якомога частіше.
Для молодших дітей гарно спрацюють пальчикові ігри.
Можна спробувати створити максимальне відчуття безпеки: обійміть дитину; ритмічними, проте не динамічними погойдуваннями рухайтеся вправо-вліво або вперед-назад; можна паралельно з цим погладжувати дитину або намугикувати якусь мелодію.
І не важливо скільки Вашій дитині років: 4 чи 12…
4. Не соромтеся говорити зі своєю дитиною про власні почуття та емоції.
Ви живі! У Вас є емоції! Ви вчите дитину тому, що проявляти їх - це нормально.
5. Прислухайтеся до дітей. Найчастіше, вони транслюють те, що переживають і відчувають мимовільно. Інколи, самі не розуміючи, що з ними відбувається.
Дуже гарно спрацює повторення за дитиною її ж тверджень. Наприклад: «Ти злишся на … Так?», «Ти боїшся, що …» і т.д.
6. Спостерігайте за грою дитини.
Саме в грі дитина проживає те, що свідомо прожити не в змозі. Гра може допомогти зрозуміти те, що дитина не зможе проговорити.
7. Не втомлюйтеся повторювати дитині, що Ви поруч, що Ви її захищаєте, турбуєтеся про неї, що вона не самотня.
Намагайтеся бути в зоні постійного доступу: фізично, по телефону, по відеозв’язку (у випадках, коли доводиться бути окремо).
8. Дозвольте дитині брати із собою важливу річ або іграшку. Це створить додаткове відчуття безпеки. Якщо десь забувши лишатиме - нагадайте про неї. Якщо загубить - дозвольте посумувати, а, за потреби, запропонуйте обрати іншу для турботи.
9. Не ігноруйте можливості створити символічні ритуали перед сном. Це може бути, наприклад, розмова на нейтральні або спільні теми або обійми із старшими дітьми. З молодшими дітьми може бути читання або складання казок, обійми та погладжування.
10. Дозволяйте дітям знімати напругу в конструктивний спосіб.
Це можуть бути найрізноманітніші ігри та техніки:
- можна рвати або зминати папір;
- гра в «паперові» сніжки;
- можна «боксувати» м’яку подушку;
- запропонуйте крик без крику: просимо дитину спробувати закричати, але без голосу (гучності);
- «стаканчик крику» або «мішечок крику»: можна кричати, але лише направивши цей крик в мішечок або стаканчик;
- ігри з водою (воду можна переливати із ємності в ємність) та піском.
Пам‘ятайте: спершу киснева маска собі, потім - тим, хто поруч!


💙💛Все буде Україна!

Автор Анна Романик

Щоб трохи зняти напругу дітей та відволікти їх, ви можете скористатися цими чудовими ресурсами:
365 казок на ніч (сучасні аудіоказки для дітей)
https://www.youtube.com/playlist...
Казочки та цікаві історії для дітей (класичні та сучасні казки, начитка)
https://www.youtube.com/channel/UCok9X9ZeNg1EXaHVuP6iE-Q
Дитячі книжки в електронному форматі від видавництва “Ранок” (три папки для віку 3+, 6+, 9+)
https://drive.google.com/.../1z7NN25HdiR9LVySXtO2WyxtQ4jP...
Українські народні та авторські казки (тексти)
https://kazky.org.ua/zbirky/knihovna
Оповідання для 9+ “Окуляри і кролик-гном” (електронна книжка)
https://chtyvo.org.ua/.../Kupriia.../Okuliary_i_krolyk-hnom/
Не забуваймо про сайт “Нова українська школа”, де є пізнавальні онлайн-зустрічі, вправи для подолання паніки, поради психологів, ігри та подкасти
https://nus.org.ua/
Радіовистави за творами шкільної програми
https://nus.org.ua/.../radiovystavy-za-tvoramy-shkilnoyi.../
7 радіовистав за творами шкільної програми зарубіжної літератури
https://nus.org.ua/.../7-radiovystav-za-tvoramy.../
Казки для дошкільнят та молодшого шкільного віку (чудова начитка каналу "Тося читає")
https://www.youtube.com/.../UCr5qRgLb_CbO1A5QHKLHS5g/videos
Онлайн-гра, яка блокує сайти ворога
https://ain.ua/.../grayesh-v-onlajn-gru-blokuyesh.../...
Психологічна допомога для дітей
https://www.youtube.com/playlist...


ЯК ПІДТРИМАТИ ДІТЕЙ У ЦЕЙ НЕПРОСТИЙ ЧАС ВІЙНИ
5 порад для батьків
1. Бути поруч.Пам’ятайте, ми є головним джерелом підтримки для наших дітей. Тому відчуття нашої люблячої присутності – це найголовніший «термостат безпеки» для їхньої душі. Бути поруч – це про дотик і обійми, про співдіяльність і про казку разом – де б ми не були – у ліжку чи в бомбосховищі… Це про добрий погляд, це про уважність і любов… І теж про чутливість до того, коли дитина цього потребує, а коли вона хоче побути наодинці.
2. Бути прикладом. Більшість способів давати собі раду з викликами передаються дітям через те, що вони дивляться і наслідують, як пораємося ми. Тож нам важливо бути свідомими цього. І ділитися, говорити з ними про те, що нам допомагає… І звісно це не означає, що ми маємо бути «ідеальним» прикладом – бо стійкість, це не про те, щоби ніколи не падати, а про те, щоби вставати знову і знову…
3. Спілкуватися. Це так важливо для дітей, щоб ми допомагали їм розуміти, що відбувається і як нам вистояти у цій війні – на макро-рівні як народу, і на мікро-рівні як сім’ї. Це означає говорити з дітьми з повагою до їх внутрішньої мудрості, бажання і потреби розуміти. Це означає теж слухати, що говорять вони, і слухати те, про що вони мовчать… І відповідати – як можемо – бо не завжди ми знаємо відповіді і у цьому теж важливо бути чесними. Це не означає теж втішати дітей «псевдооптимістичними» сценаріями, бо ми свідомі, що дорога до Перемоги може бути довгою і на ній може бути багато болю і втрат. Але це означає передати їм віру, що з Правдою ми обов’язково і неминуче переможемо і наша країна буде вільною і щасливою!
4. Задіювати. Ми не знаємо, наскільки довгими будуть ці випробування війни – але час життя безцінний – і ми маємо жити, що б не було - ми маємо Жити. І звісно, ми не можемо не слідкувати за новинами, але ми не потребуємо бути безперервно в новинах – треба зосередитися на корисній дії. Для дітей, звісно, ці дії дуже різні і залежать від того, де ви зараз: вдома, у бомбосховищі і т.д. – це і вчитися, і малювати, читати/слухати казки, гратися (у різні способи, і не лише в телефоні – є стільки стосункових ігор), допомагати по дому, молитися, робити добрі справи, займатися спортом і т.д. Корисна діяльність приносить добрий плід, вона зосереджує увагу і допомагає інтегрувати енергію стресу. І вона важлива не лише дітям, але й нам дорослим…
5. Відновлюватись. Це випробування може бути тривале, а відтак брати чимало нашої енергії – а тому ми потребуватимемо часу на регулярне відновлення сил. І ми, і діти. А тому так важливо мати в режимі дня ті активності, які поповнюють сили – як заряджання телефону – коли стрес є більшим, заряджати треба частіше і мати додатковий «павербенк». Тож подбаймо, щоби у режимі дня дітей обов’язково були і сон, і добра їжа, і час на гру, на домашніх улюбленців, на рухову активність, і обов’язково щоденний дотик до чогось, що є Світлом (казки, історії, краса, сповнені світла люди і т.д.), і що нагадує їм у ці темні часи – що є Світло - правди, любові, мужності - і це Світло неминуче переможе, бо воно непереможне…
P.S. Дослідження кажуть, що діти, стикаючись з випробуваннями не обов’язково мають мати психологічні проблеми, а навпаки можуть демонструвати «посттравматичне зростання» - і це великою мірою залежатиме від підтримки дорослих. Вони можуть зростати у резилієнтності (психологічній стійкості), мудрості, вдячності, здатності будувати глибокі стосунки, знати, що у житті найголовніше… Тож нехай вони виростуть саме такими – наші діти!


СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ: ВСІМ ЗАКЛАДАМ ОСВІТИ РЕКОМЕНДОВАНО ПРИПИНИТИ ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС ТА ОГОЛОСИТИ КАНІКУЛИ НА ДВА ТИЖНІ




З метою убезпечення всіх учасників освітнього процесу сьогодні, 25 лютого 2022 року, МОН направлено листа керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій і керівникам закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти з рекомендацією щодо припинення освітнього процесу в усіх закладах освіти та оголошення канікул на два тижні. Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

"Прошу освітян і всіх українців орієнтуватися на офіційні джерела інформації. Крім того, не переходьте за підозрілими посиланнями, кнопками, а також не поширюйте непідтверджену інформацію", – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр також звернувся до всіх із закликом не панікувати та слідувати рекомендаціям державних і місцевих органів влади, а також правоохоронців.


Дії населення в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій.


Абітурієнти з тимчасово окупованих територій. Вибір на користь України.


Тисячі школярів з тимчасово окупованих територій прагнуть вступити в український вищий навчальний заклад. На цьому шляху вони зустрічають безліч труднощів. Адже навіть вивчення української мови для них недоступне. А шлях до вступного іспиту сповнений викликів. Однак вони долають всі труднощі заради кращого майбутнього. Заради життя серед своїх.

Дедалі більше молоді обирає навчатися тут. Це складний, але свідомий вибір, вартий нашої підтримки.

Детальна інформація стосовно вступу молоді з тимчасово окупованих територій до українських вишів - на порталі Міністерства освіти і науки України




Для підключення до онлайн-уроків та розгляду додаткової інформації переходьте до розділу "Дистанційне навчання"



Згідно з протоколом № 22 Комісії Миронівської міської територіальної громади з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дистанціне навчання буде продовжено до 11 лютого!

Чекаємо  вас на онлайн-уроках  о 08 год 20 хв. щодня!
Дякуємо за сумлінне навчання!


До уваги здобувачів освіти та батьків!

Згідно з наказом Гуманітарного відділу виконавчого комітету № 18 від 28.01.2022 "Про організацію осітнього процесу в закладах освіти та установах у дистанційному режимі"
З  31 січня по 04 лютого 2022 року навчання  буде організовано
в дистанційному режимі.  
Початок онлайн-уроків  о 08 год 20 хв
Всі посилання на підключення до конференцій GOOGLE MEET будуть надіслані класними керівниками в спільноти месенджеру VIBER
Також завдання будуть передаватися за допомогою месенджерів!
Будьте здорові!



"Я маю право та поважаю права інших людей!" - тренінг, який було проведено для учнів 3 класу Центральненської школи. Діти дізналися про свої права, вивчили поняття "толерантність" та зрозуміли, що насильству немає виправдання! Класний керівник: Перехрест Наталія Йосипівна


9 грудня, у рамках Міжнародної акції "16 днів проти насильства", було проведено тренінгове заняття "Права очима дітей"для учнів 2 класу Центральненського освітнього закладу. Класний керівник:Франовська Наталія Вікторівна 

 ще фото...



День української хустки!

Дивитися фото...



Зверніть Увагу! Продовжуємо канікули з 20 жовтня по 31 жовтня.




Відповідно до наказу 206 Гуманітарного відділу Миронівської міської ради "Про
організацію виконання рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій"

Буде організовано осінні канікули у закладах освіти з 18 жовтня по 24 жовтня!

Виставка робіт : "Дари пані Осені" у Центральненській школі. Дякуємо учням, батькам та класним керівникам за участь у цьому заході! ...більше фото



Сьогоді у Центральненському освітньому закладі було проведено Національний урок пам'яті до річниці Трагедія Бабиного яру. Вчитель історії: Лисенко Руслан Олександрович. ...більше фото


В рамках акції "Зростаймо разом" учні 5 класу Центральненської школи висадили біля освітнього закладу деревця, кущі та квіти. ..більше фото



21 вересня 2021 року - Міжнародний день миру. Учні початкових класів Центральненсьгого освітнього закладу намалювали чудові малюнки, а учні середніх класів виготовили паперових голубів і подарували їх жителям нашої громади. Здобувачі освіти вітали зі святом та бажали миру у сім'ї, країні та світі.  ..більше фото

Учні Центральненської школи взяли активну участь у змаганнях, які були проведені під час Олімпійського тижня з 11 по 18 вересня: веселі старти, вікторина "Видатні спортсмени України", підтягування на перекладені, стрибки на скакалці, шашки та ін.


Сьогодні (14 вересня) першачки Центральненської ЗОШ відвідали бібліотеку нашого освітнього закладу. Галина Миколаївна розповіла здобувачам освіти про видатних людей нашого села та Миронівського інституту пшениці ім.В.М.Ремесла.

        
Бібліотечні уроки "У світі казок" та "Про книгу і бібліотеку" було проведено 8 вересня з учнями 2 і 3 класу Центральненського освітнього закладу.


3 вересня для учнів 6 класу Центральненської школи було проведено бібліотечний урок "Словники й довідники - наші друзі і помічники!"


Запрошуємо учнів, батьків та гостей сайту нашої школи приєднатися до БЛАГОДІЙНОЇ АКЦІЇ!

Благодійний фонд «Таблеточки», який вже 10 років допомагає онкохворим дітям та їхнім сім’ям з усієї України. 


Ми звертаємося до вас з проханням розповсюдити інформацію про благодійну акцію «Монетки дітям», щоб об'єднати вашу громаду навколо допомоги онкохворим дітям. Саме ви може допомогти згуртувати небайдужих заради важливої та амбітної справи – щоб жодна дитина в Україні не помирала від раку. 


Ми запрошуємо навчальні заклади вашої громади з 1 по 30 вересня 2021 року взяти участь у благодійній акції «Монетки дітям», яку проводить фонд разом з Національним банком України та за підтримки Міністерства освіти та науки України. Мета акції зібрати якомога більше монет номіналом у 25 копійок та перетворити їх на реальну допомогу дітям, які зараз борються з раком. 


Чому саме монети номіналом 25 копійок. Ці монети вже вийшли з обігу. Ними неможливо більше розраховуватись, можна лише обміняти в банку. Йти в банк, щоб здати жменю монет – незручно, тому у багатьох з нас вони й досі лежать у скарбничках без діла.




Вітаємо з Днем знань!


Сьогодні урочистий і важливий день, день старту до нових відкриттів і великих знань. Вітаємо учнів 1 класу Центральненської ЗОШ і класного керівника Фоманюк Оксану Олександрівну з початком навчання у школі!


Бажаємо веселих і щасливих буднів, радісних і захопливих вихідних, великих успіхів і неповторних здібностей, цілеспрямованості і вірних знань, міцного здоров'я і гарного настрою. 




Ти у мене єдина!

До дня відзначення 
30-річчя незалежності України дивіться офіційне відео про наш навчальний заклад на YouTube каналі школи.





Упродовж сторіч мільйони українців боролися за здобуття незалежності, пройшли через зради, війни та голодомори. А здобувши таку омріяну свободу й державність, уже покоління наших сучасників було змушене відстоювати свободу та європейський вибір на революціях, а згодом – зі зброєю в руках захищати суверенітет і територіальну цілісність Української держави від зазіхань північного сусіда.

У межах відзначення 30-річчя незалежності України відбудеться понад 150 святкових заходів по всій країні. Адже 30 років незалежності – це справді знакова подія, яку неможливо вмістити у вузькі межі формальних святкувань. Тому що Україна – молода країна з багатовіковою історією.


Випуск 2021! Дорогі учні!

Адміністрація та педагогічний колектив Центральненської ЗОШ вітають вас із закінченням нашої школи!
Для вас, випускники, цей дзвоник справді є останній. Залишаються позаду ваші шкільні роки – найбільш безтурботна та щаслива пора життя, сповнена мрій та сміливих планів.
Ви вирушаєте у самостійне доросле життя. Бажаємо щоб цей шлях був щасливий, сповнений гарними подіями і здобутками. Віремо, що Ви реалізуєте власні здібності, таланти, побудуєте власну успішну долю, будете гідними творцями свого життя і справжніми патріотами своєї країни! Бажаємо вам впевненості у власних силах, невичерпного завзяття та здійснення всіх ваших мрій.
Глибоко вдячні батькам! Ви вклали у своїх дітей душу і серце! Своєю любов'ю та невтомною працею допомагали пізнавати світ, прищеплювали найвищі моральні цінності.
Щастя всім, добра, міцного здоров’я та успіхів! Більше фото..





Класний керівник 3 класу: Пшенична Ліана Олександрівна, провела для учнів цікаві конкурси до Міжнародного дня захисту дітей більше фото....




Учні 2 класу Центральненської школи. День захисту дітей. Класний керівник: Перехрест Наталія Йосипівна більше фото...




Святкування Міжнародного дня захисту дітей у 1 класі Центральненської ЗОШ. Класний керівник: Франовська Наталія Вікторівна більше фото...



Згідно з вимогами НУШ, вчителі Центральненського освітнього закладу систематично проводять уроки на свіжому повітрі, за межами класу. Проведення занять на свіжому повітрі сприяє підвищенню результативності та ефективності навчання, впливає на подальшу продуктивність роботи учнів у класі, дозволяє відійти від одноманітності освітнього середовища та монотонності навчального процесу. Щоденно спілкуючись із природою, школярі збагачують власний духовний світ.




Сьогодні до Центральненської ЗОШ завітали - поліцейський офіцер Миронівської ТГ Олексій Федоров та інспектор ювенальної превенції Галина Іванівна Колісник , які розповіли учням правила безпечної поведінки під час літніх канікул.
Правоохоронці наголосили на тому, що у деяких випадках вкрай важливо знати, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Окрім цього розповіли про безпеку на водоймах, у лісі; поводження з вибухонебезпечними предметами; шкідливий вплив алкоголю і паління цигарок на дитячий організм та про важливість бути обачними на дорозі.
Адміністрація школи, педагогічний колектив та учні щиро вдячі інспектору ювенальної привенції та поліцейському офіцеру нашої громади за постійну допомогу!


Учні 4 класу Центральненської ЗОШ взяли активну участь в основному етапі ІІ циклу загальнодержавного моніторингового дослідження якості початкової освіти. Класний керівник: Чіпко Любов Василівна.



Привітання учнів 4 класу Центральненської школи з Всесвітнім днем вишиванки. Класний керівник: Чіпко Любов Василівна


Учні 2 класу нашої школи разом зі своєю вчителькою Перехрест Наталією Йосипівною зробили неповторні, оригінальні вишиваночки.


Учні 7 класу Центральненської школи. Виховна година до Всесвітнього дня вишиванки. Класний керівник: Макуха Наталія Василівна. ...дивитися фото

До Всесвітнього дня вишиванки для учнів 5 класу було проведено майстер-клас від вчителя трудового навчання Гейко Ольги Іванівни. Здобувачі освіти Центральненського освітнього закладу виготовляли вишиванки. Класний керівний: Негрей Тетяна Іванівна є приклад для своїх вихованців і сама вишиває бісером.





19 і 20 травня у Центральненській школі відзначали Всесвітній день вишиванки флешмобом, була влаштована святкова фотосесія. ...більше фото



Учні 3 класу. Всесвітній день вишиванки. Класний керівник: Пшенична Ліна Олександрівна. Директор Центральненської школи: Ставська Лариса Олександрівна



Виготовлення вишиванок із паперу учнями 6 класу. Класний керівник: Лисенко Руслан Олександрович. Вчитель трудового навчання Гейко Ольга Іванівна.



Учні Центральненської школи отримали грамоти від гуманітарного відділу Миронівської міської ради за перемогу в мистецькому та вокальному конкурсах.


Учасники та переможці Всеукраїнської українознавчої гри "Соняшник". Вітаємо учнів Центральненської школи із перемогою та бажаємо нових звершень!


Для учнів 9,11 класів Центральненської ЗОШ викладачі та студенти ДНЗ Богуславського центра професійно-технічної освіти провели профорієнтаційну роботу.





Учні першого класу Центральненського освітнього закладу вчилися сортувати сміття. Переглянувши соціальний відеоролик, школярі дізналися про небезпеку пластикових відходів і про користь органічного сміття. За допомогою цікавої гри - тренувалися сортувати сміття.



Щоб побачити більше фото переходьте на нашу офіційну сторінку у Facebook




8 травня - День пам'яті і примирення. Учні початкової школи поклали квіти біля пам'ятника солдатам, які загинули під час Другої світової війни.




Учні 3 класу Класний керівник: Пшенична Ліана Олександрівна. Декламування вірша Ліни Костенко "Мій перший вірш написаний в окопі"



Виховна година у 9 класі Центральненської школи. Класний керівник: Калюжна Любов Іванівна.



Напередодні Дня пам'яті і примирення учитель історії Центральненського освітнього закладу, Лисенко Руслан Олександрович, провів тематичний урок для учнів 9 класу




З 5 травня 2021 року переходимо у звичний (очний) режим роботи на основі  протокольного рішення міської комісії ТБ НС (протокол № 13 від 30.04.2021 року) та  наказу гуманітарного відділу від 30.04.2021 року №93



26 квітня 1986 року, у цей день, рівно 35 років тому вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів громадян. Для здобувачів освіти Центральненського освітнього закладу було організовано відеоконференцію онлайн. Учні школи дізналися, що аварія на ЧАЕС – найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на Європейському континенті, а і у всьому світі.
Саме тому, про неї потрібно завжди пам'ятати
Ми шануємо і ніколи не забудемо вчинок пожежників, які віддали своє життя, щоб зупинити катастрофу!
☢️








На основі обласного та міського протокольного рішення дистанційне навчання  для учнів 1-11 класів продовжується до 30 квітня!

Для підключення до онлайн-уроків та розгляду додаткової інформації переходьте до розділу "Дистанційне навчання"



Згідно з наказом Гуманітарного відділу виконавчого комітету Миронівської міської ради дистанціне навчання буде продовжено до 16 квітня!

Чекаємо  вас на онлайн-уроках  о 08 год 20 хв. щодня!
Дякуємо за сумлінне навчання!

Не хворійте!

Вітаємо учнів 4 класу та класного керівника Чіпко Любов Василівну із зайнятим ІІ місцем у конкурсі, номінації "ПЛАСТИКОВІ ВІДХОДИ: ДРУГЕ ЖИТТЯ".



Перехід на дистанційне навчання, зумовлений пандемією, став неочікуваним та доволі серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу – освітян, вчителів, учнів та їхніх батьків.
Вчителі нашої школи цей виклик прийняли!
Дистанційний формат передбачає наявність всіх притаманних очному навчанню атрибутів, таких як групові дискусії, колективне обговорення пройденого матеріалу, живе спілкування тощо.
Педагогічний колектив нашого закладу висловлює подяку батькам, які допомагають своїм дітям у онлайн-навчанні.




До уваги здобувачів освіти та батьків!
З 29 березня по 9 квітня 2021 року навчаємось
в дистанційному режимі.  
Початок онлайн-уроків  о 08 год 20 хв
Всі посилання на підключення до конференцій GOOGLE MEET будуть надіслані класними керівниками в спільноти месенджеру VIBER
Також завдання будуть передаватися за допомогою месенджерів!
Будьте здорові!





Творчість учнів 1 класу Центральненської школи. Класний керівник: Франовська Наталія Вікторівна.





Шевченківські уроки в 11 класі: перегляд відеофільму"Жінки в долі Т. Шевченка" та відеокліпу Paxka "Поборемо"
Вчитель: Іванова Раїса Іванівна


До Дня народження видатного українського письменника і художника Тараса Шевченка було продемонстровано фільм про митця учням 9 класу. А учні 5 класу Центральненського освітнього закладу ознайомилися з творами і роботами Шевченка виданнями, які були представленими у шкільній бібліотеці.



Щоб побачити фото та відео матеріали переходьте 
за посиланням натиснувши на текст

Орлова Аліна - учениця 7 класу  зайняла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі "Пожежі краще запобігти!"


Учні нашої школи взяли участь у Всеукраїнській українознавчій грі "Соняшник"




За даними світового огляду впливу пандемії коронавірусу на дітей в онлайн в період карантину діти стали проводити на 80% більше часу онлайн, разом з цим підвищились звернення щодо випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, а сексуальна експлуатація дітей в інтернеті збільшилась вдвічі. В механізмах захисту дітей від сексуальних ризиків в Інтернеті надзвичайно важливим є превентивний аспект, а саме: надання якомога більше інформації дітям, батькам та особам, які їх замінюють, а також вчителям про особливості вчинення подібних злочинів. З метою захисту дітей в цифровому середовищі було розроблено серію уроків для дітей різного віку. #stop_sexтинг

Класний керівник Франовська Наталія Вікторівна

Справжня зима в Центральному!
(щоб побачити більше фото переходьте за посиланням натиснувши на текст)












З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ! 💛💙






Оголошення

Шановні батьки! Згідно з Постановою Кабінету Міністрів від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», прийнято рішення про запровадження в Україні з 8 по 24 січня 2021 року посилених карантинних обмежень.

Відтак протягом періоду з 8 по 24 січня 2021 року заборонено відвідування закладів загальної середньої освіти здобувачами освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

З метою забезпечення протягом зазначеного  періоду належної організації освітнього процесу для здобувачів освіти 1-10 класів школи запроваджується дистанційна форма навчання на платформах:

- для організації роботи здобувачів освіти 1-4 класів -  Viber.

- для організації роботи здобувачів освіти 5-10 класів -  Google Meet.

та у телефонному режимі.

Час підключення до відеоконференцій буде повідомлятися напередодні в групі кожного класу у Viber.

Переглянути фото  Новорічних подій в класах ви можете на нашій сторінці у Facebook перейшовши за посиланнями

1 КЛАС 2 КЛАС 3 КЛАС 4 КЛАС 5 КЛАС 6 КЛАС 7 КЛАС  8 КЛАС   9 КЛАС

Центральненська школа сьогодні.







Про перенесення початку 
осінніх канікул в закладі освіти

Враховуючи рекомендації Міністерства освіти і науки України викладені в  листі  №1/9 - 575 від 12.10.2020 року "Про вжиття організаційних заходів із протидії розповсюдження COVID - 19", з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, створення безпечних умов для учасників освітнього процесу. Перенести початок осінніх канікул в закладі освіти з 24 жовтня 2020 року на 15 жовтня 2020 року. 

                                До зустрічі  у школі 2 листопада!


Коронавірус: що повинні знати батьки та учні.

Кожен з нас повинен дотримуватись заходів обережності як під час епідемії грипу, так і під час епідемії коронавірусу. Ділимося з вами порадами від Юнісеф про те, як здійснювати профілактику інфікування та поширення цього вірусу:

Що таке новий коронавірус?

Новий коронавірус (CoV) – це новий штам коронавірусу. Захворювання, спричинене новим коронавірусом,  вперше було виявлене у Вухані, Китай, та отримало назву коронавірусного захворювання 2019 (COVID-19). «CO» означає corona (корона), «VI» – virus (вірус) та «D» – disease (захворювання). Раніше це захворювання називали «новим коронавірусом 2019 року» або 2019-nCoV. COVID-19 – це новий вірус, пов’язаний із тим же сімейством вірусів, як і гостра респіраторна вірусна інфекція (ГРВІ) та деякі найбільш поширені типи застуди.

Як поширюється COVID-19

Вірус передається через прямий контакт повітряно-крапельним шляхом, зокрема, через кашель і чхання, а також торкання поверхонь, забруднених вірусом. COVID-19 може жити на поверхнях протягом декількох годин, але прості дезінфікуючі засоби можуть його вбити

Які симптоми коронавірусу?

Симптоми можуть включати підвищення температури, кашель і задишку. У більш важких випадках інфекція може викликати пневмонію або утруднення дихання. У рідкісних випадках захворювання може бути смертельним.

Ці симптоми схожі на грип або звичайну застуду, які набагато частіше зустрічаються, ніж COVID-19. Ось чому для підтвердження інфікування людини COVID-19 необхідно провести тестування. Важливо пам’ятати, що ключові заходи профілактики однакові: часте миття рук та гігієна дихання (прикривайте рот та ніс при кашлі чи чханні зігнутим ліктем або серветкою, а потім викидайте серветку у смітник, що закривається кришкою). Також існує вакцина проти грипу – тому дотримуйтесь графіку вакцинації для себе та дитини.

 Як я можу уникнути ризику зараження?

Ось чотири запобіжні заходи, яких ви та ваша сім’я можете вжити, щоб уникнути зараження: Часто мийте руки, використовуючи мило та воду або спиртовмісні засоби для миття рук Прикривайте рот і ніс при кашлі або чханні суглобом ліктя або серветкою і викидайте серветку у смітник, що закривається кришкою Уникайте тісного контакту з усіма, хто має симптоми застуди або грипу Негайно звертайтеся до лікаря, якщо у вас підвищена температура, кашель або якщо ви відчуваєте, що вам важко дихати.


 Чи варто носити медичну маску?

Використовувати медичну маску рекомендується, якщо у вас є респіраторні симптоми (кашель або чхання) для захисту інших. Якщо у вас немає жодних симптомів, не потрібно носити маску. Якщо ви використовуєте маски, їх необхідно носити та утилізувати належним чином, щоб забезпечити їх ефективність та уникнути підвищеного ризику передачі вірусу. Самого лише використання масок недостатньо для того, щоб зупинити інфекцію. Окрім носіння маски, слід часто мити руки, прикривати рот під час чхання та кашлю та уникати тісного контакту з будь-ким, хто має симптоми застуди чи грипу (кашель, чхання, лихоманка).

 Чи впливає COVID-19 на дітей?

Це новий вірус, і ми поки що недостатньо знаємо про те, як він впливає на дітей чи вагітних жінок. Ми знаємо, що вірусом можуть заразитися люди будь-якого віку, але поки що зафіксовано небагато випадків інфікування COVID-19 серед дітей. Вірус є летальним у рідкісних випадках, поки що в основному серед людей похилого віку, які раніше мали проблеми зі здоров’ям.

Що робити, якщо у моєї дитини проявляються симптоми COVID-19?

Зверніться до лікаря, але пам’ятайте, що в Північній півкулі нині сезон грипу, і симптоми COVID-19 (такі, як кашель або лихоманка), можуть бути схожими на симптоми грипу або звичайної застуди – захворювань, які трапляються набагато частіше.

Продовжуйте дотримуватися належних правил гігієни рук та дихання, як-от регулярне миття рук, і дотримуйтесь графіку вакцинації для вашої дитини, щоб ваша дитина була захищена від інших вірусів та бактерій, які викликають захворювання.

Як і у випадку з іншими респіраторними інфекціями, такими як грип, якщо у вас або вашої дитини є симптоми, негайно звертайтеся до лікаря і намагайтеся уникати відвідування громадських місць (робоче місце, школа, громадський транспорт), щоб вірус не поширювався на інших.
 Що робити, якщо у члена моєї сім’ї проявляються симптоми?

Якщо у вас або у вашої дитини спостерігається підвищення температури, кашель або утруднене дихання, вам слід негайно звернутися за медичною допомогою. Якщо ви їздили в регіони, де виявлено випадки інфікування COVID-19, або якщо ви були в тісному контакті з тими, хто приїхав з одного з цих регіонів і має респіраторні симптоми, подумайте про те, щоб повідомити свого лікаря про це заздалегідь.

 Чи має моя дитина припинити ходити до школи?

Якщо у дитини спостерігаються симптоми, зверніться за медичною допомогою та дотримуйтесь вказівок лікаря. Як і при інших респіраторних інфекціях, таких як грип, якщо у дитини є симптоми, давайте їй добре відпочити вдома та не водіть її у громадські місця, щоб запобігти поширенню вірусу на інших осіб.

Якщо ваша дитина не має жодних симптомів, таких як лихоманка або кашель, і якщо органи влади у сфері охорони здоров’я або інші відповідні офіційні служби не видали наказів чи роз’яснень щодо закриття школи вашої дитини, дитині краще продовжувати ходити до школи.

Замість того, щоб не водити дітей до школи, привчайте їх до гігієни рук та дихання в школі та інших громадських місцях, наприклад: часто мити руки (див. нижче), прикривати рот і ніс під час кашлю чи чханні зігнутим ліктем або серветкою, а потім викидати серветку в смітник, що закривається кришкою, а також не торкатися очей, рота чи носа, якщо діти не мили руки.

 Як найкращим чином мити руки?

Крок 1: Намочіть руки проточною водою

Крок 2: Нанесіть достатньо мила на мокрі руки

Крок 3: Протріть всі поверхні рук, включаючи тильну сторону рук, між пальцями та під нігтями – принаймні 20 секунд.

Крок 4: Ретельно промийте руки проточною водою

Крок 5: Висушіть руки чистою тканиною або рушником одноразового використання.

Мийте руки часто, особливо перед їжею; після висмаркування носа, кашлю або чхання; та після туалету.

Якщо мило та вода недоступні, використовуйте дезінфікуючий засіб, що містить щонайменше 60% спирту. Якщо руки помітно забруднені, обов’язково мийте їх з милом.


1 вересня - День знань!

У Центральненській школі класні керівники провели перші уроки: привітали дітей з початком навчального року і розповіли про нові правила в школі. Адміністрація школи і педагогічний колектив вітає своїх вихованців з початком навчального року і бажає всім здоров'я, здійснення мрій і всього найкращого!

Вітаємо зі святом Останнього дзвоника!

 Зі святом Останнього дзвоника!
Дорогі учні! Шановні вчителі та батьки!

Останній дзвінок 2019*

Щиро вітаю Вас зі святом Останнього дзвоника – святом прощання зі школою!
Для багатьох школярів він сповіщає про чудовий відпочинок на канікулах, сповнений яскравих вражень. Тож бажаю Вам гарно відпочити, набратися духовних і фізичних сил перед початком нового етапу навчання.
Ви вирушаєте у самостійне доросле життя. Бажаю щоб цей шлях був щасливий, сповнений гарними подіями і здобутками. Вірю, що Ви реалізуєте власні здібності, таланти, побудуєте власну успішну долю, будете гідними творцями свого життя і справжніми патріотами своєї країни! Бажаю вам впевненості у власних силах, невичерпного завзяття та здійснення всіх ваших мрій.
Глибоко вдячна педагогам і батькам! Ви вклали у своїх вихованців і душу, і серце, і знання! Своєю любов`ю та невтомною працею допомагали пізнавати світ, прищеплювали найвищі моральні цінності.
Щастя всім, добра, міцного здоров’я та успіхів!

Адміністрація школи 29.05.2020

Дякуємо всім учням та батькам за сумлінну працю і відповідальність під час карантину! За старанність і креативність! За контрольні і самостійні! За твори і вірші! Педагогічний колектив Центральненської школи вітає із закінченням навчального року і початком канікул! Бажаємо всім здоров'я і температури 36,6.

_________________________________________

Сьогодні у Центральненській школі Ігор Грохоцький (переможець "Голос Країни") читав казку і співав пісні онлайн для всіх.




Колектив  Центральненської ЗОШ подбав про благоустрій шкільного подвіря.
Школа чекає учнів!




МОН затвердило графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання-2020. Основна сесія відбудеться з 25 червня до 17 липня, а результати оголосять 29 липня.


День вишиванки у карантинному стилі!

День вишиванки відзначають в третій четвер травня. У 2020 році це свято відзначимо 21 травня.
Останнім часом вишиванка стала своєрідним символом патріотизму і любові до своєї країни. Багато її люблять за стильність і унікальність, адже кожен вишитий на ній візерунок має свій символ і значення.
У День вишиванки всі, від малого до великого, вбираються і вирушають у своїх справах. Традиційне українське вбрання виглядає дуже святково і дарує всім відмінний настрій.

Як з'явився День вишиванки

День вишиванки виник у Чернівцях в 2006 році. Його ініціатор - письменник, журналіст Леся Воронюк, яка будучи студенткою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонувала ідею акції. Її підтримали інші студенти і викладачі й одяглися відповідно.
У перший рік учасників флешмобу було небагато, але з кожним роком День вишиванки набуває все більшої популярності, і в цей день надягають український традиційний одяг все більше людей не тільки в нашій країні, а й на планеті.

У багатьох містах, маленьких і великих, у цей день проводять марші і паради вишиванок.
21 травня у вишиванку вбираються не тільки люди, а навіть пам'ятники. Цікаво, що українське вбрання навіть якось приміряв знаменитий пісяючий хлопчик у Брюсселі.


_____________________________________________________

Карантин з 12.03.20-30.05.20
Інформація для здобувачів освіти, батьків, співробітників закладів освіти щодо заходів запобігання поширення хвороби, проявів хвороби та дій у випадку захворювання!
На період карантину триває дистанційне навчання, працюємо разом із шкільними учителями, слідкуємо за за розкладом роботи "Всеукраїнської школи онлайн", користуємося допомогою  "Віртуальної школи "Ранок" 
Збірку уроків з 1 по 11 клас ви знайдете на нашому сайті в розділі дистанційне навчвння

КАРАНТИН ПРОДОВЖИЛИ ДО 22 ЧЕРВНЯ, АЛЕ ВІН БУДЕ АДАПТИВНИМ.
ЗОКРЕМА, ДИТСАДКИ ЗМОЖУТЬ ВІДКРИВАТИСЬ ІЗ 25 ТРАВНЯ,
ДОЗВОЛЕНО ПРОВЕДЕННЯ ЗНО І ВСТУПНИХ ВИПРОБУВАНЬ
До 22 червня 2020 року триватиме адаптивний карантин, однак з 25 травня зможуть відкриватись дитячі садки у тих регіонах, які відповідатимуть умовам для послаблення карантину. Також дозволено проведення ЗНО, ДПА у формі ЗНО і вступних випробувань, зокрема ЄВІ та ЄФВВ. Відповідне рішення ухвалив Уряд на засіданні у середу, 20 травня.
Докладно про це можна прочитати у новині на сайті МОН: bit.ly/3cPbsJa.
МОН затвердило графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання-2020. Основна сесія відбудеться з 25 червня до 17 липня, а результати оголосять 29 липня.
ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН – ТЕПЕР ДЛЯ ВСІХ КЛАСІВ
З вівторка, 28 квітня, Всеукраїнська школа онлайн розпочала трансляцію уроків для учнів усіх класів. Абсолютно всі заняття можна переглянути у будь-який час на YouTube МОН
Уроки для 5-11 класів транслюються у ПН-ПТ з 10:00, а для 1-4 класів – з 9:00 у ВТ та ЧТ.
Нагадуємо, що ви можете одразу перейти на потрібний вам список відтворення – для вашої зручності всі уроки розсортовані за класами:



КАРАНТИН ПРОДОВЖЕНО ДО 11 ТРАВНЯ
Загальнонаціональний карантин продовжено до 11 травня 2020 року – відповідне рішення Уряд ухвалив 22 квітня. Це означає, що всі заклади освіти, зокрема школи, продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання.
З огляду на це ось на що потрібно звернути увагу:
  • Лист МОН щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину – тут і про організацію дистанційного навчання, і про заповнення журналів та виставлення оцінок, і про зарплати вчителів. Новина про це тут, безпосередньо лист можна завантажити тут.
  • Рекомендації МОН щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 навчального року.
  • Якщо ви працюєте в спеціальному закладі освіти, закладі освіти для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вам в нагоді стане це роз’яснення від МОН.
  • 22 квітня т.в.о. Міністра Любомира Мандзій провела трансляцію, де онлайн відповідала на питання освітян щодо карантину. Ознайомитись із її записом можна тут.
Також ми створили для вас спеціальний сайт, де зібрано всю інформацію про зміни в освіті через карантин (для шкіл там є окремий розділ) – mon-covid19.info
Будь ласка, ознайомтеся!
ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА ОНЛАЙН
Для організації дистанційного навчання школи можуть використовувати відеоуроки для учнів 5-11 класів у межах проєкту Всеукраїнська школа онлайн. Їх можна переглядати на YouTube-каналі МОН та ще на 15 телеканалах і медіаресурсах. За результатами двох тижнів роботи, 54% українців позитивно оцінили проєкт.
На YouTube-каналі МОН уроки публікуються і зберігаються в окремих списках відтворення для кожного класу:
Цього тижня проєкт:
  • запускає дворівневий експертний супровід, для того щоб уникнути можливих помилок та неточностей;
  • отримав окрему сторінку на сайті МОН, де збирається вся оновлена інформація;
  • стає доступнішим – поступово до уроків, що вже вийшли, публікуватимуться субтитри.







Святкування 8 березня у 8 класі Центральненської школи.


Виховна година до 8 березня в 5 та 7 класах.





Виховна година до 8 березня. Учні 6 класу.


Команда Центральненської ЗОШ І-ІІІ ст. одержала перемогу у першості закладів освіти Миронівської міської ОТГ з волейболу  серед дівчат.



9 березня в Україні відзначають 206-у 
річницю з дня народження Т. Г. Шевченка. 


Конкурс ерудитів між учнями 5-6 класів, присвячений річниці Кобзаря



Учасники Всеукраїнської українознавчої гри "Соняшник"

Учні Центральненської школи стали учасниками Всеукраїнської гри з англійської мови "Puzzle".







Конкурс знавців рідної мови в Центральненській ЗОШ


Команда Центральненської ЗОШ І-ІІІ ступенів посіла ДРУГЕ місце у першості Миронівської ОТГ з волейболу серед юнаків.
Вітаємо наший спортсменів!





19 лютого у Центральненській школі для учнів 4 класу було проведено літературну гру сторінками книжок Всеволода Нестайка "Дивовижні пригоди у лісовій школі"




Хто сказав, що сьогодні діти не читають? У Центральненській школі - ЧИТАЮТЬ! Черга за книгами починається у бібліотеці і закінчується у коридорі. Учні 3-4 класів.

P. S. Це не фотошоп.





ФОТО З НОВОРІЧНОГО СВЯТА 2020


Всеукраїнський конкурс малюнків 

"Кращий пожежний - це ти обережний"


22 січня - День Соборності України



Для учнів 5,9,10 та 11 класу було проведено квест "Місія нездійсненна ". І як виявилося - немає нічого неможливого, якщо об'єднатися для досягнення спільної мети.

Урочиста загальношкільна лінійка про Нестора Літописця

Змагання з настільного тенісу серед дівчат

Змагання з шашок серед дівчат та хлопців.



https://centralne.blogspot.com/2018/12/blog-post.html

Змагання з метання малого м’яча.


Змагання з міні-футболу.


Всеукраїнський конкурсу виробів «Український сувенір»


https://centralne.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html

Дарунки пані Осені - 2018



https://centralne.blogspot.com/2018/10/2018.html

Фрагмент бібліотечного уроку до 100-річчя В.О.Сухомлинського . 

Тренувальна евакуація

В рамках відзначення Дня рятувальника в школі була проведена навчально-тренувальна евакуація.  



https://centralne.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

Знавці пожежної безпеки


https://centralne.blogspot.com/2018/04/blog-post_78.html

Збір кришечок 


https://centralne.blogspot.com/2018/04/blog-post_88.html

ІІ тур збору макулатури. 


Реалізації проекту “Школа успіху" 




Змагання з настільного тенісу

Прощавай, Букварику !



https://centralne.blogspot.com/2018/04/blog-post_66.html


Результати Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру»


Результати осінньої сесії Всеукраїнської олімпіади «Олімпус».

І етап Всеукраїнського конкурсу «Соняшник»

Виставка «Квіточка для любої матусі»




Міжнародне свято Дня жінок 

Перлини Миронівщини 



Районні змагання з волейболу. 

28 лютого команда дівчат нашої школи зайняла призове І місце у районному змаганні з волейболу!

https://centralne.blogspot.com/2018/03/blog-post_4.html


Районні змагання з волейболу. 

Загальношкільні і класні батьківські збори


Подорожі по Європі

Збір кришечок


Конкурсі малюнків «Зима. Диво природи»

Фотовиставка «Дива природи»

Змагання з волейболу серед хлопців

Районі змагання з волейболу серед хлопців відбулися в нашому навчальному закладі. Де наша команда зайняла 1 місце в своїй групі. Вітаємо з перемогою!!!

https://centralne.blogspot.com/2018/01/blog-post_88.html

В школі відкрився гурток з шахів

Найкращий новорічний клас⏩








Найкраща прикраса⏩


20 грудня 2018 року у нашій школі було проведено конкурс «Найкраща прикраса». Більшість учнів початкової школи прийняли участь. Найактивнішими були: Птуха Назар (1клас), Правдзіва Вікторія (1 клас), Рудик Анастасія (4 клас), Орлова Аліна (4 клас). Усі учні 2 класу підготували святкові дзвоники, а третьокласники сніжинки, кульки та маленькі ялинки.




Збір кришечок





12 грудня 2017 року в Комунальному закладі Центральненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Миронівського району Київської області відбулася зустріч учнів 9-11 класів із Заболотнім Іваном Петровичем, який є ліквідатором наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Іван Петрович 16 днів працював слюсарем-монтажником дренажної системи навколо четвертого енергоблоку ЧАЕС. Учні старших класів із задоволенням та співчуттям слухали Заболотнього Івана Петровича, що переповідав страшні події 1986 року.